Breasla Meșteșugarilor din Transilvania

Asociatia noastra a luat fiinta in 2005 la Centrul Teleki din Sovata, cu scopul de a reprezenta si ajuta mesterii populari si artistii din aceasta regiune a tarii.

Primii doi ani dupa infiintare s-au petrecut mai mult cu crearea unei baze de date, cunoasterea mesterilor si meseriilor practicate, iar din 2007 am inceput sa elaboram proiecte si servicii adaptate cerintelor pupulatiei tinta.

Astfel organizam targuri mestesugaresti, participam activ la evenimentele unde suntem solicitati, oferim consultanta, confectionam pagini web pentru membrii nostri.

Am creat CATALOGUL MEȘTEȘUGARILOR, unde oricine este binevenit să-și promoveze lucrările cu titlu gratuit pentru a mediatiza valorile obiectuale și cunoștințele procedurale din această regiune.

Proiectul ATELIERE DESCHISE ÎN TRANSILVANIA pe urmele meșteșugarilor are ca scop mediatizarea  tuturor atelierelor meșteșugărești  care se pot vizita, și unde meșterul efectuează - pe baza înțelegerii anticipate cu ghidului turistic sau vizitatorul - prezentări ale tainelor / tehnicilor meseriei practicate, incluzând astfel tradițiile în circuitul turistic internațional, aducând la poarta creatorilor vizitatori și potențiali cumpărători.

In 2014 am creat o platformă pentru mediatizarea mișcării Ziua Mondilă a Meșteșugarilor (World Handicrafts Day), unde se pot înregistra parteneri doritori să participe la dezvoltarea proiectului și se pot încărca evenimente tematice.

CARAVANA INTERNAȚIONALĂ A ARTEI ȘI MEȘTEȘUGULUI

Prin acest eveniment organizat de Asociația BREASLA MEȘTEȘUGARILOR DIN TRANSILVANIA, România devine a doua țară din lume (după Iran) care celebrează Ziua Mondială al Artei și Meșteșugurilor (World Handicrafts Day), marcată de către UNESCO pe data de 10 Iunie, data de înființare a Consiliului Mondial al Meșteșugarilor (World Crafts Council).

 

În MAGAZINUL ON-LINE  puteți achiziționa produse meșteșugărești și creații unicate direct de la meșteri, la preț de producător! 

Sediul nostru: Cluj-Napoca. Piata Unirii nr. 27, ap. 4.  Tel: 0741915082. E-mail: mestesugari @gmail.com

LOGOUL NOSTRU A FOST CREAT DE ARTISTUL EGRI ISTVAN

 

 ÎNSCRIEȚI-VĂ DIN TIMP LA CARAVANA INTERNAȚIONALĂ A ARTEI ȘI MEȘTEȘUGURILOR. PENTRU DETALII ȘI FORMULAR CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS!