Erdélyi Kézmíves Céh Egyesület"... szeretnők bírni a bizalmat, mely aláírásunkat kezességnek tudja arra, hogy tartalomban csak értékeset és jót, külsőben csak igazán szépet és művészet adhatunk." (Az Erdélyi Szépmíves Céh alapítói nyilatkozatából. 1926)
 

Egyesületünk 2005 szeptemberében alakult meg Szovátán a Teleki Oktatási Központban.

Célja az erdélyi kézműves mesterek, népművészeti tárgyalkotók, hobby-, és iparművészek érdekképviselete. 

A megalakulásunkat követő néhány évben a kézművesek feltérképezésére fektettük a hangsúlyt, majd 2007-től kezdődően ezen társadalmi és kulturális réteg igényeire hangolt programokat és szolgáltatásokat dolgoztunk ki és tartunk fent: vásárokat szervezünk, előadásokat, képzéseket tartunk, honlapokat építünk és működtetünk, pályázatírásban és üzletvezetésben adunk eligazítást stb.

2013 tavaszán egy irodát és egy kis bemutató üzletet is nyitottunk Kolozsvár főterén, a Gyógyszerészeti Múzeum és a Magyar Köztársaság Konzulátusa között, ahol az erdélyi mesterek egyedi alkotásait tekinthetik, vásárolhatják vagy rendelhetik meg az érdeklődők.

Ezen a honlapon működik és folyamatosan bővül az ERDÉLYI KÉZMŰVESEK KATALÓGUSA is, amelybe alkotók, népművészek, mesteremberek, helyi termelők, méhészek, borászok, civil szervezetek egyaránt  ingyenesen beiratkozhatnak néhány fotó beküldésével és az adatlap kitöltésével.

 Projektjeinket, rendezvényeinket a calendar.craftsmen.ro oldalon találja. 

Webáruházunkban az alkotóktól közvetlenül, kereskedelmi árrés alkalmazása nélkül rendelhet egyedi, nagy műgonddal készített remkeket!

Címünk: Főtér (Piata Unirii) 27 szám, 4. lakrész. Tel: 0741915082. E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Logónkat Egri István iparművész készítette.