Condiții de membru - 2o15

Membru al asociației noastre poate deveni oricine confecționează produse meșteșugărești, de artizanat, artă populară și/sau decorativă, trăiesște în Transilvania sau folosește în lucrările sale elemente / tehnici tradiționale specifice acestei regiuni. 

 

Drepturile membrilor:

- Pot beneficia în egală măsură de reduceri la târguri, festivaluri organizate de asociație

- Pot beneficia în egală măsură de serviciile asociației

- Au drept de vot și pot fi aleși la adunările generale, respectiv la ședințele la care participă personal

- Pot face recomandări pentru îmbunătățirea funcționării asociației, pot înainta observații, dorințe în scris sau verbal la ședințe

Au drept la înștiințare prin e-mail despre toate evenimentele și deciziile importante ale organizației

- Vor primi răspuns în cel mult treizeci de zile despre acceptare / respingere de la data plății primei cotizații, respectiv completării ormularului de înscriere.

 

Servicii oferite membrilor asociației: 

- Înregistrarea gratuită în CATALOGUL MEȘTEȘUGARILOR, în albumul membrilor cu fotografiile trimise prin e-mail.

- Publicarea gartuită a produselor acceptate în webshopul organizației. Pentru acest lucru trebuie completat o fișă separată pentru fiecare produs în parte. Se va plăti anual 2% din totalul brut al vânzărilor prin această cale. Fiecare comandă fiind trimisă instantaneau către producător/creator, acesta având obligația onorării comenzilor. Prețurile sun stabilite de către meșteșugar, și nu se aplică adaos comercial!

- Reduceri și renumerații la diferite târguri

- Construcție gratuită al unui site de prezentare pe o adresă achizitionată de membru sau oferită gratuit de către asociație (subdomeniu: nume.craftsmen.ro)

- Acceptarea unor produse în magazinul de prezentare din centrul Clujului (adaosul comercial fiind stablit personal).

- Înscrierea gratuită în progranul ATELIERE DESCHISE (vezi detalii pe www.openworkshops.ro)

- Oferirea dreptuli de folosire a mărcii colective TRANSSYLVANICUM pe produsele proprii (necesită jurizare separată)

 

Obligațiile membrilor: 

- Plata cotizației anuale în prima primul trimestru al fiecărui an calendaristic. Se acceptă și plata ulterioară, însă în acest caz se pierde dreptul la reduceri în cazul participării la târguri, festivaluri. Plata cotizației se face prin transfer bancar, vezi datele bancare mai jos, sau personal la biroul din Cluj Napoca.

- Completarea formularului pt. meșteșugari cu date valide. FORMULAR DE ÎNSCRIERE (pentru membrii noi)

- Trimiterea a min. 5 fotografii despre produse și una de profil (preferabil în timpul lucrului) la adresa: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

- Semnarea DECLARAȚIEI/PETIȚIEI de pe această adresă, referitoare la respectarea condițiilor de participare la târguri meșteșugărești. 

- Păstrarea prestigiului asociației. Toate conflictle sau neînțelegerile se rezolvă în primul rând pe cale amiabilă, la ședințe sau prin scris la adresa organizației. Orice prejudiciu adus organizației este pedepsit cu excluderea imediată. 

- Respecaera condițiilor participării la târguri, a regulamentelor scrise și nescrise privind comportare civilizată, adecvată.

- Având în vedere, că asociația BMT nu are angajați plătiți, ne așteptăm ca fiecare membru, pe lângă plata cotizației anuale să contribuie la dezvoltarea organizației cu 5 ore de voluntariat pe an, depus in beneficiul asociației ori în domeniul de profesie, ori prin ajutorul acordat la târguri, festivaluri, etc.

Nerespectarea acestor obligații, atrage după sine sancțiuni sau excluderea din breaslă, în funcție de gravitatea abaterilor.

 

CUM PUTEȚI DEVENI MEMBRU AL BRESLEI MEȘTEȘUGARILOR:

1.  Plătiți cotizația de membru: 5o lei pe un an calendaristic și trimiteți prin poștă sau email o copie după dovada plății.  Prima cotizație conține și jurizarea produselor, deci în caz de răspuns negativ NU SE RESTITUIE!

Plata se face personal la Cluj, sau prin Banca:

Birou: Cluj Napoca, Piata Unirii 27/4. Vă rugăm sunați înainte! Tel: 0741915082

Date bancare: Breasla Mestesugarilor din Transilvania. IBAN: RO33RZBR 0000 0600 1005 8602.  Banca Raiffeisen Bank. Cod Fiscal: 23039824. Mențiuni: "COTIZATIE ANUL XXXX"

2.  Trimiteți cel puțin 5 fotografii cu produse la adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

3.  COMPLETAȚI FORMULARUL DE AICI! Tot acest formular trebuie completat și în cazul în care nu doriți să deveniți membru doar să vă înscrieți gratuit  în CATALOGUL MEȘTEȘUGARILOR.

4. Semnați declarația/petiția de aici!

După completarea formularului, primirea pozelor și documentului de plată vă vom comunica decizia comisiei de specialitate în max. 3o zile.

VĂ așteptăm în rândurile noastre!