Arta decorativă

Szabó Mária Magdolna

Meserie - mesterség: textile - textilműves

Categorie-Besorolás: Artă decorativă / Díszítőművészet, Artizanat / Nép-,és iparművészet

Vechime - Régiség: 1o ani - év

Adresa - Lakcím: Kolozsvár, Jean Jaures utca 

Telefon: 0744 470 762

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Web/ facebook: www.breslo.ro/shop/szabomaria

Prezentare (RO): 

About Us (EN)

Bemutatkozás (HU): A nevem Szabó Mária Magdolna a Temesvár-i Képzőművészeti Egyetem divattervezés szakán végeztem 2004 - ben, majd 2006-ban a mesteri diplomát is megszereztem. A munkásságomat három kategoriában sorolnám: fatermékek, üvegfestészet és textil táskák és kiegészítők.

A munkáimra az sokszínűség, változatosság jellemző. A fa és üveg tárgyakat csak dekorálom, a táskáimat teljes mértékben én készítem ( szabás , varrás, dekorálás).

Diplome - Oklevelek: 2012 - a Baroque Update alkotói verseny első díja, Transsylvanicum 2o13

Limbi vorbite - Beszélt nyelvek: 

Membru in asociatia / Egyesületitagság(ok): Breasla Mestesugarilor din Transilvania, Asociatia Mesterilor Populari din Cluj, Székelyföldi Kézműves Egyesület

Accepta vizitatori - Fogad látogatókat:

 

 

 1. Tulipános táska


A magyar népművészet egyik leggyakrabban használt diszítőmotívuma a tulipán. Előszeretettel használom mint diszítőelem a táskáimon és más használati tárgyakon. 
Általam tervezett és kivitelezett egyedi, kézzel festett nagy trapéz táska tulipánokkal. Mosható 30 - 40 C fokon mosógépben. A taska cipzárral záródik , bélelt és három belső zsebe van.

1. Geanta cu lalele
Geanta conceputa si realizata de mine, pictata manual cu culori speciale pentru textile, se poate spala la 30 -40 de grade. Geanta este captusita si are trei buzunare interioare, se inchide cu fermoar.
 

 2. Egyedi , kézzel festett pálinkáspoharak kiöntővel. Hőkezelve 175 C fokon. Moshatóak.

2. Set pahare de tuica , pictate manual cu culori speciale pentru sticla si fixate termic la 175 de grade. Se poate spala. Unicat.
 
3. Kézzel festett teásbögre.A magyar népmesék csodás világa ihletett meg és így született meg az általam elképzelt elvarázsolt erdő. Hőkezelve 175 C fokon. Mosható. Űrtartalma 350 ml.
3. Sursa de inspiratie la aceasta cana era lumea magica din povestile traditionale maghiare,  si asa s-a nascut padurea mea fermecata. Cana pentru ceai, pictata manual cu culori speciale pentru sticla si fixata termic la 175 de grade. 350 de ml.
 
4. Festett fakarkötő tulipánokkal. 
4. Bratara din lemn , pictata manual.


5. A páva egy általam közkedvelt és gyakran alkalmazott motívum. Gazdag, sokszínű ábrázolása mindig is kihívás volt számomra.

 

Tags: textile posete sticlapictata