Textile, vestimentatie

Nistor Doina

Meserie(ii) / Meșterség(ek): Vestimentatie traditionala/creatie papusi. Artizanat și meșteșug 

Vechime - Régiség: 14 ani

Adresa - Lakcím: Sacele, str. Mocanilor, jud Brasov

Telefon: 0741083475, 0728821217

E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Web/ facebook: www.artatraditionala-brasov.ro

Prezentare (RO): “Am copilărit și am crescut în universul satului tradițional românesc. Acolo am deprins dragostea pentru frumos, respectul pentru muncă și admirația pentru rezultatul muncii făcute cu drag. De aproximativ 10 ani lucrez vestimentație tradițională și păpuși din materiale textile, care sunt miniaturi ale porturilor populare specifice diferitelor zone etnografice ale țării, sau personaje de povești populare românești. Am purtat păpușile prin toate marile centrele muzeale din țară (Muzeul Național al Satului, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Astra Sibiu, Muzeul Tomis etc) dar si la diverse actiuni sau manifestari din strainatate, unde am reprezentat țara, sau orașul din care vin (în Germania, Franța, Cipru, Polonia, Bulgaria etc)

Sunt membru fondator al Asociației Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov și îmi doresc. ca alături de colegii mei din asociației să reușim să retrezim la viață sentimentul de încredere în propriile valori spirituale și materiale.”

Membru in asociatia / Egyesületitagság(ok): Asociatia Creatorilor Populari din Romania, 

Asociatia Creatorilor de Arta Traditionala si Contemporana Brasov, membru fondator din 2010, Breasla Meșteșugarilor din Transilvania

Accepta vizitatori - Fogad látogatókat